Cum faci o retragere Betfair în 2024?

Retragere Betfair - Cum retragi bani de la Betfair în 2024?

Nu există momente mai frumoase pentru un parior decât cele în care, datorită cunoștințelor sale, ajunge să scoată banii câștigați cu inspirație și, aș spune, chiar cu transpirație! Pentru că doar cine nu a pariat nu știe cum e să aștepți golul izbăvitor din minutul 90+8, nu-i așa? Fiecare casă de pariuri are propriul regulament referitor la retrageri. Unele au comisioane, altele nu. La unele retragerile sunt aproape instant, la altele aprobarea cererii de retragere durează una-două zile lucrătoare. Chiar dacă toate vă vor elibera banii (de asta cu siguranță nu trebuie să vă temeți) este bine să știți exact care sunt condițiile pentru a-i obține. În cele ce urmează, puteți descoperi ce înseamnă să faci o retragere de la Betfair, ce pași trebuie urmați și care sunt costurile. 

Cum faceți o retragere de la Betfair?

Ca la orice altă casă de pariuri, și la Betfair trebuie să urmați câțiva pași obligatorii pentru a face o retragere. Nu sunt dificili, dar trebuie respectați. Trebuie să rețineți, mai întâi, că la prima retragere vi se va cere să vă confirmați identitatea. Pașii sunt simpli, trebuie trimisă la o anumită adresă de e-mail specificată în cont o poză după buletinul de identitate, apoi eventuale acte suplimentare prin care vi se cere să vă confirmați datele cardului sau adresa (aceasta din urmă se face, de regulă, printr-o copie a unei facturi recente de utilități).

După ce ați trecut de ceea ce eu numesc „hârțogărie”, dar cu care sunt de acord, pentru că e până la urmă făcută pentru securitatea conturilor noastre, puteți trece la faza propriu-zisă de retragere. O să v-o prezint de la zero, ca să vă fie totul simplu.

În primul rând, trebuie să vă conectați la contul vostru, introducând adresa de e-mail și parola contului. 

betfair_retra_2.jpg

Apoi, apăsați pe „Plăți”, acolo unde vi se vor deschide mai multe subdomenii. Pe voi vă interesează acum „Retragere”, așa că îl selectați pe el. 

betfair_retra_1.jpg

În funcție de dispozitivul de pe care intrați în cont, trebuie să apăsați pe „iconițe” diferite. Astfel, dacă sunteți în „Contul meu” și intrați de pe mobil, trebuie să apăsați butonul „Retragere” și apoi să selectați metoda de plată prin care doriți să retrageți fondurile.

Dacă intrați de pe Desktop, după ce veți selecta „Contul meu Betfair” din meniul derulant, veți vedea disponibilă opțiunea „Retragere fonduri”. Important de știut este că puteți retrage orice sumă din „Portofelul principal”.

Trebuie să țineți cont că la Betfair se aplică politica „buclei închise”, după cum o denumesc chiar ei pe site-ul oficial. Asta înseamnă că dacă ai depus bani în contul tău Betfair printr-o anumită modalitate de plată, atunci va trebui să retragi fondurile prin aceeași modalitate de plată. Așa că nu e deloc complicat și nici nu aveți prea multe variante, asta, desigur, în cazul în care nu v-ați alimentat contul din diferite carduri sau portofele electronice. 

Banii vă vor intra în cont într-un interval de 2-5 zile lucrătoare (deci scădeți weekend-urile și sărbătorile legale), dar asta depinde de fiecare bancă în parte.

Termeni şi condiţii pentru retrageri de la Betfair

Spre deosebire de alte case de pariuri din România, la Betfair se plătește comision pe câștigurile nete. Acesta se adaugă, practic, impozitului pe care trebuie să-l plătiți oricum statului, în funcție de suma retrasă, așa cum este legal.

Revenind la comision, acesta se calculează în funcție de o variabilă numită „valoare de piață a pieței”. Pentru a nu vă spune lucruri neadevărate, o să vă prezint formula de calcul a acestui comision așa cum este ea prevăzută pe site-ul Betfair:

”Formula de calcul este următoarea: Comision = câştig net x valoarea de bază a pieţei x (100%-valoarea reducerii)”

Mai jos aveți un exemplu pentru calcularea acestui comision, care se plătește, repet, doar în cazul câștigurilor nete, nu și al pierderilor. 

betfair_retra_0.jpg

În plus, nu trebuie să uitați și aspectul legat de impozit. De exemplu, conform legii, vi se va reține la sursă impozitul de 3%, dacă suma retrasă este de până în 10.000 de lei. Adică, dacă vreți să retrageți 1.000 de lei, pe card vor intra 970 de lei. 

Metode de retragere Betfair

Inspirația la pariuri se traduce prin câștiguri. Nimic nu e mai plăcut decât să vezi o sumă mare în contul tău, sus, pe bara din meniu. Pentru că atunci înseamnă că poți trăi cel mai frumos moment al vieții de pariori: retragerea. La Betfair, sunt mai multe metode de retragere, dar, repet, depinde de metoda de depunere. Adică dacă ați depus prin card bancar, tot în acel cont vă vor fi virați și banii. Dacă ați depus prin Neteller, tot așa, în acel portofel electronic vă vor fi virați. Dacă ați făcut-o prin transfer bancar, atunci tot așa îi veți primi. În funcție de metoda de retragere, sumele minime ce pot fi accesate diferă. 

  • Prin card bancar (Master Card/ Visa) – retragere minimă Betfair 40 RON
  • Prin Neteller/ Skrill - retragere minimă Betfair 70 RON
  • Prin transfer bancar - retragere minimă Betfair 60 RON

Marele avantaj al casei de pariuri Betfair este că nu există sumă maximă admisă la retragere. Practic, puteți retrage cât vreți și acest lucru este posibil pentru că există acel comision plătit la fiecare retragere către casa de pariuri. 

Metode retragere

Suma minimă de retras

Taxe*

Timp retragere**

Card bancar

40 RON

Comision

2-5 zile

Transfer bancar

60 RON

Comision

2-5 zile

Neteller

70 RON

Comision

1-2 zile

Skrill

70 RON

Comision

1-2 zile

* Betfair percepe comision la retragere, care se calculează în funcție de formula prezentată mai sus. Vi se va reține însă, în plus, ca impozit, conform legii, 3% impozit, dacă suma retrasă este de până în 10.000 de lei. Dacă retrageți mai mult, atunci impozitul reținut va fi de 300 de lei, plus 20% din diferența dintre suma retrasă și 10.001 lei. Dacă aveți de retras peste 66.750 de lei, atunci impozitul este de 11.650 de lei plus 40% din diferența până la 66.750 de lei pentru retrageri de minim 66.751 de lei.

**Timpul de retragere depinde de metoda aleasă și poate dura până la câteva zile, până când banii intră efectiv în cont. Acest lucru este independent de Betfair, ține doar de banca la care aveți contul. 

Tabel comparativ pentru metodele de retragere de la Betfair

Așa cum am mai spus, la Betfair există politica „buclei închise”, adică puteți retrage bani prin același instrument bancar prin care ați alimentat contul. Dacă ați depus de pe card, puteți scoate banii tot pe card, dacă ați depus prin Skrill sau Neteller, puteți retrage câștigul tot prin acele portofele electronice. La această casă de pariuri, sumele minime depuse coincid cu sumele minime care pot fi scoase, aceasta fiind una din puținele locuri unde se întâmplă acest lucru indiferent de instrumentul financiar ales. Conform regulamentului Betfair, nu există limită maximă de retragere: ”Clienții pot retrage orice sumă din <<Portofelul principal>>”, scrie în regulament, așa că nu trebuie decât să aveți inspirație și să le luați banii, cum se spune.  

Pentru a vă fi mai ușor, iată în continuare, un tabel comparativ între sumele minime de depuneri, respectiv de retrageri la Betfair în 2024. 

Metode retragere/ depunere

Betfair – depunere minimă

Betfair – retragere minimă

Card Bancar

40 RON

40 RON

Transfer Bancar

60 RON

60 RON

Neteller

70 RON

70 RON

Skrill

70 RON

70 RON

Paysafecard

25 RON

Nu se fac retrageri

Ce comisioane aplică Betfair pentru retrageri?

Betfair este una dintre casele de pariuri din România care are comisioane pentru retrageri. Acest comision se calculează în funcție de o variabilă numită valoare de piață a pieței. Formula de calcul a acestui comision este prezentată pe site-ul Betfair și sună cam așa: ”Formula de calcul este următoarea: Comision = câştig net x valoarea de bază a pieţei x (100%-valoarea reducerii)”. 

În plus, trebuie să știți că suma pe care o veți retrage va fi impozitată conform Codului Fiscal valabil în 2023. Acolo sunt trei nivele de impozitare care se aplică tuturor câștigurilor din pariuri și jocuri de noroc. Din fericire, față de anii trecuți, când trebuia să completăm o fișă specială la ANAF în care să declarăm câștigul și să ne calculăm impozitul datorat, acum impozitul se reține direct la sursă, adică vom primi banii gata impozitați și nu mai avem nici o obligație financiară fața de stat. 

Conform Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2023 cele trei nivele de impozitare sunt:

- 3% din suma retrasă în cazul retragerilor de până la 10.000 de lei.

- 300 de lei plus 20% din diferența până la suma de 10.000 de lei pentru retrageri între 10.001 de lei și 66.750 de lei.

- 11.650 de lei plus 40% din diferența până la 66.750 de lei pentru retrageri de minim 66.751 de lei.

Care e suma minimă de depunere la Betfair?

Betfair este una din casele de pariuri care are cele mai ridicate sume minime la depunere. Cel mai ieftin este prin sistemul Paysafecard, prin care puteți pune 25 de lei în cont. Apoi, dacă vreți să depuneți prin card bancar, trebuie să vă puneți în cont cel puțin 40 de lei. Dacă optați pentru transfer bancar, atunci suma minimă este de 60 de lei. În fine, prin Skrill sau Neteller, trebuie să depuneți cel puțin 70 de lei pentru a putea începe să pariați. La fiecare depunere, foarte important de reținut este că Betfair vă va reține – conform legii - 2% din suma depusă, banii urmând să-i vireze direct în contul bugetului de stat.

Întrebări frecvente

author photo
Andrei C.

Ziarist sportiv de peste două decenii, Andrei a lucrat de-a lungul timpului la publicații importante din România. A relatat la fața locului de la competiții foarte importante, acoperind toate sporturile, de la fotbal la gimnastică, tenis, natație sau volei și speră ca prin articolele sale să poate convinge cât mai mulți oameni să vină alături de sportivi și să-i susțină în competiții. Cum pasiunea pentru sport și cea pentru pariuri merg mână în mână, a început să se documenteze și în acest domeniu, făcând analize și predicții în diverse sporturi cu mare priză.  

Articole din Andrei C.