Ce înseamnă sub 2.5 goluri și peste 2.5 goluri

Ce înseamnă peste și sub 2.5 goluri la pariuri?

Pariurile pe golurile marcate într-un meci sunt foarte populare în toată lumea. În special pariorii începători, care nu știu chiar toate amănuntele despre echipele implicate, apelează la acest pariu: sub sau peste 2,5 goluri. E simplu, pe de o parte că e ușor de înțeles, iar pe de altă parte pentru că e pe goluri, esența fotbalului.

Ce înseamnă peste 2.5 goluri la pariuri?

După cum v-am spus, unul din avantajele acestui tip de pariu este că e ușor de înțeles. Chiar denumirea, peste 2.5 goluri, ne spune ce trebuie să se întâmple într-un meci pentru ca pariul să fie câștigător: să se marcheze cel puțin 3 goluri în partida respectivă. Foarte important, se iau în considerare doar golurile marcate în cele 90 de minute regulamentare (plus prelungirile dictate de arbitru)

Iată mai jos un exemplu concret de ce înseamnă să pariem peste 2.5 goluri. Să spunem că alegem derby-ul Everton - Liverpool, din Premier League și vrem să mizăm pe numărul de goluri marcate. Trebuie să alegem partida din ofertă - am ales-o pe cea de la Superbet -, apoi dăm click pe „Goluri”. Se vor deschide mai multe variante, din unitate în unitate, de la sub sau peste 0.5 până la sub sau peste 6.5 goluri. Noi vom alege peste 2.5 goluri, care în cazul nostru are o cotă de 1,53. Dăm click pe butonul respectiv și pe bilet apare această cotă. Nu ne rămâne decât să ne bucurăm de meci și să le ținem pumnii atacanților să aibă inspirație în fața porții.

2.5 goluri

În ce campionate sunt cele mai multe meciuri cu peste 2.5 goluri?

În sportul actual, statistica joacă un rol important nu doar pentru antrenori și analiști, ci și pentru pariori. Așa că mi-e destul de ușor să vă spun care sunt campionatele care au cele mai multe partide în care s-au înscris cel puțin trei goluri.

Cele mai ofertante campionate ca număr de goluri sunt cele în care fundașii au o calitate ceva mai mică. Așa că nu trebuie să vă mire când veți vedea că pe primul loc în clasamentul competițiilor cu cele mai multe meciuri în care se înscriu minimum 3 goluri pe partidă este prima divizie din Noua Zeelendă! Nu mai puțin de 81.56% din meciuri au măcar 3 goluri în decurs de 90 de minute!

Pe locul secund este liga a treia din Finlanda, Grupa B, cu 74,24%. Pe trei este Grupa 2 din liga secundă din Norvegia, cu 71,43%. Poziția a patra e ocupată de campionatul din Qatar, în care evoluează și Denis Alibec, cu 71,16%. În fine, Top 5 e completat de campionatul din Emiratele Arabe Unite, cu 68.92%.

Cel mai puternic campionat din lume, Premier League, ocupă abia locul 9, cu 64,59% meciuri încheiate cu cel puțin 3 goluri, în vreme ce Bundesliga, prima ligă germană, este pe 17, cu 61,48%. Dacă sunteți curioși să aflați pe cât e Superliga României, ei bine, suntem primii sub Top 100! Mai precis, pe 101, cu 47,61%.

Frecvența meciurilor de peste 2.5 goluri în cele mai importante campionate

 campionate

Ce înseamnă sub 2.5 goluri la pariuri?

Dacă alegeți să jucați sub 2.5 goluri, înseamnă că portarii și apărătorii sunt favoriții voștri. Pentru că ei trebuie să-și facă foarte bine treaba, astfel încât în decursul celor 90 de minute regulamentare (plus minutele de prelungire arătate de arbitru) să nu se înscrie mai mult de 2 goluri.

Voi exemplifica ce înseamnă acest lucru și cum puteți miza pe sub 2.5 goluri tot pe meciul dintre Everton și Liverpool.

La Superbet, este cota de 2,5 la sub 2.5 goluri, ceea ce înseamnă că dacă portarii celor două echipe, Jordan Pickford și Alisson își vor face bine treaba, vă veți scoate de două ori și jumătate banii mizați pe această partidă.

Mai jos vedeți și o exemplificare. Pentru a ajunge să dați click pe cota de 2,5 de la peste 2.5 goluri (e o simplă coincidență că se potrivesc cifrele), trebuie să căutați meciul în ofertă, apoi să apăsați pe butonul Goluri, după care să alegeți sub 2.5. Oferta de sub și peste e foarte mare, mergând de la 0.5 la 6.5.

 Ce înseamnă sub 2.5 goluri la pariuri?

În ce campionate sunt cele mai multe meciuri cu sub 2.5 goluri?

Statistica este cea care ne scoate în evidență și campionatele cu cele mai multe meciuri încheiate cu sub 2.5 goluri. Pentru amatorii de spectacol, se poate considera și că acesta e un top al celor mai nespectaculoase competiții. Pentru că, nu-i așa?, partidele fără goluri sunt ca mâncarea fără sare.

Conform datelor furnizate de site-urile de statistică, pe primul loc în clasamentul campionatelor cu cele mai multe meciuri în care se marchează maximum două goluri este liga secundă din Uruguay, cu 71.90%. Poziția a doua e ocupată de liga a doua din Argentina, cu 71.25%, iar podiumul e completat de campionatul în care era să ajungă antrenorul Marius Șumudică, cel din Iran, cu 70,63%.

Între celelalte campionate, Liga 2 din România e pe locul 17, cu 63,56%, ceea ce nu știu dacă e chiar un avantaj din punct de vedere al atractivității. Dintre cele mai importante competiții, Primera Division e cel mai sus. Prima divizie din Spania ocupă locul 59, cu 55%. Spre marele ei merit, Premier League este abia pe poziția a 163, cu 35.41% din meciuri încheiate cu maximum două goluri înscrise.

Frecvența meciurilor de sub 2.5 goluri în cele mai importante campionate

Multe meciuri cu sub 2.5 goluri

Ponturi de pariere pentru a câștiga la pariurile sub 2.5 goluri/ peste 2.5 goluri

În cele ce urmează, vă voi da câteva sfaturi despre pentru a vă apropia să câștigați la sub/ peste 2.5 goluri în meciurile de fotbal.

 • Studiați clasamentul, pentru a vedea cine marchează mai multe goluri
 • Studiați ierarhia, pentru a vedea ce echipă are apărarea mai bună sau cea mai slabă
 • În funcție de aceste informații, puteți urmări meciurile care vă interesează.
 • Dacă va fi o partidă între o echipă care marchează multe goluri și una care are o apărare slabă, atunci puteți fi sigur că se vor marca mai multe goluri.
 • Dacă va fi un meci între două formații cu apărări foarte bune, va fi prilejul potrivit pentru a miza sub 2.5 goluri
 • Dacă puteți, urmăriți loturile echipelor. Absența din cauza vreunei accidentări sau a vreunei suspendări a unui atacant care marchează pe bandă rulantă, sau a unui fundaș titular, ori a portarului, influențează de multe ori decisiv rezultatul final.

Merită să pariezi pe peste 2.5/ sub 2.5?

După părerea mea, orice pariu merită făcut dacă tu îl simți. Iar pariurile care vizează numărul de goluri pot aduce bani frumoși. Ca de fiecare dată atunci când avem de făcut o alegere între două posibilități, trebuie să cântărim avantajele și dezavantajele. Iată-le pe cele identificate de mine.

Avantajele

Principalul avantaj al acestui tip de pariuri este că nu trebuie să fii vreun mare specialist ca să apelezi la el. E de ajuns să-ți sune bine numele uneia dintre echipe sau să îți placă un jucător, pentru a paria sub sau peste 2.5 goluri. Deci, nu ai nevoie de experiență.

Un alt avantaj este acela că dacă pariezi pe numărul de goluri te vei uita altfel la meci. Îți spun din proprie experiență, partidele sunt mult mai plăcute atunci când mizezi peste 2.5 goluri, pentru că vrei să vezi spectacol, deoarece ai nevoie să se marcheze multe goluri. Altfel, dacă pariezi sub 2.5, s-ar putea să stai cu sufletul la gură tot meciul, rugându-te să rateze atacanții sau ca portarii să facă minuni.

De asemenea, tot la avantaje aș trece și faptul că atunci când cota unui meci e mică în cazul favoritei, puteți miza pe numărul de goluri.

Dezavantaje

Principalul dezavantaj, după părerea mea, este că la acest gen de pariuri stai cumva la mâna norocului. Pentru că o echipă poate ataca 90 de minute, dar să marcheze doar un singur gol. Sau o formație care nu a înscris în ultimele etape, să se dezlănțuie când ne e lumea mai dragă și să ne strice frumusețe de bilet sub 2.5.

Un alt dezavantaj ar fi că uneori când se întâlnesc două echipe ofensive, cotele la peste 2.5 goluri sunt destul de mici și nu merită riscul.

Alte tipuri de pariuri pe goluri

Așa cum v-am mai spus, pariurile de sub/ peste 2.5 goluri nu sunt singurele pe goluri din ofertele caselor de pariuri. În primul rând există sub/ peste de la 0.5 goluri la 6.5 goluri.

 • Dar avem și alte posibilități de a miza pe reușitele echipelor. Iată câteva dintre ele
 • Total goluri marcate de doar una din echipe.
 • Interval goluri în meci (dacă se marchează între 1 și 3 goluri, între 2-4 goluri și combinațiile sunt multiple)
 • Interval goluri într-o repriză
 • GG & peste 2.5 goluri
 •  Total goluri prima repriză & Total goluri a doua repriză
 • Când se va marca primul gol?
author photo
Andrei C.

Ziarist sportiv de peste două decenii, Andrei a lucrat de-a lungul timpului la publicații importante din România. A relatat la fața locului de la competiții foarte importante, acoperind toate sporturile, de la fotbal la gimnastică, tenis, natație sau volei și speră ca prin articolele sale să poate convinge cât mai mulți oameni să vină alături de sportivi și să-i susțină în competiții. Cum pasiunea pentru sport și cea pentru pariuri merg mână în mână, a început să se documenteze și în acest domeniu, făcând analize și predicții în diverse sporturi cu mare priză.  

Articole din Andrei C.

Citeşte mai mult

Pariu Șansă la Casa Pariurilor – Ce este și cum se calculează
Pariu Șansă la Casa Pariurilor – Ce este și cum se calculează
În ofertele multor case de pariuri, atât online cât și la agenție, vei găsi tipul de pariu șansă. În acest articol, vei găsi informații utile
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
318
Gala RXF 45 România Avanpremiera – 1 Noiembrie 2023
Gala RXF 45 România Avanpremiera – 1 Noiembrie 2023
Gala RXF 45 România Avanpremiera – 1 Noiembrie 2023
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
398
Cum retragere bani de la 888 Sport în 2023
Cum retragere bani de la 888 Sport în 2023
Retrage-ți rapid și în siguranță banii de la 888Sport în 2023. Afla cum să efectuezi faci o retragere bani, sumele minime și modalitățile de plată disponibile.
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
130