Ce înseamnă sub 3.5 goluri și peste 3.5 goluri

Ce înseamnă peste și sub 3.5 goluri la pariuri?

Pariurile pe numărul de goluri înscrise într-o partidă par, la prima vedere, cele mai simple posibile. În definitiv, ți-ai putea spune, ce mare lucru e să spui câte goluri se marchează într-o partidă? Și ai, oricum, șanse de 50% să iasă, căci, de exemplu, la peste și sub 3,5 goluri, ori se marchează cel mult 3 goluri și ai câștigat la „sub”, ori se dă și golul 4 și ai câștigat la „peste”. Pentru a fi și câștigătoare, alegerile depind, însă, de mai mulți factori, pe care încercăm să-i explicăm în continuare.

Ce înseamnă peste 3.5 goluri la pariuri?

După cum v-am spus, pariurile pe goluri sunt agreate de jucători și pentru că sunt foarte simplu de înțeles. Iată, de exemplu, ce înseamnă peste 3.5 goluri la pariuri. Înseamnă că dacă alegem o partidă și simțim că va fi una spectaculoasă, în care se vor marca măcar patru goluri, trebuie să mizăm, pentru că vom câștiga. Practic, pentru ca un pariu de peste 3.5 goluri să fie câștigător, trebuie ca în partida aleasă să se înscrie cel puțin 4 goluri. Foarte important, trebuie care acestea să fie marcate în timpul regulamentar de joc, adică în cele 90 de minute ale meciului (plus prelungirile dictate de arbitru).

Iată mai jos un exemplu concret de pariere pe un meci de peste 3.5 goluri.

Să luăm de exemplu partida Juventus – AC Milan, din Serie A, din oferta Fortuna. După ce alegeți meciul, trebuie mers la Pariuri Principale, iar mai jos, în al treilea ecran, o să vă apară Total Goluri. Selectați peste 3.5 (după cum vedeți se poate de la peste 0.5 la peste 5.5), care în cazul nostru are o cotă bună, de 3.6, iar alegerea apare în biletul vostru. Nu mai rămâne decât să vă așezați confortabil în fața televizorului și să așteptați fotbalul-spectacol, pentru că asta înseamnă atunci când se înscrie cel puțin 4 goluri într-un meci.

Ce înseamnă peste 3.5 goluri la pariuri?

Care sunt campionatele cu cele mai multe meciuri de peste 3.5 goluri

Cunoscătorii fotbalului știu că în campionatele puternice, în care se pune preț pe apărare, e destul de dificil să găsești meciuri cu peste 4 goluri. De aceea, e firesc ca în topul campionatelor cu cele mai multe meciuri de peste 3.5 goluri să avem unele de o valoare mai mică. Astfel pe primul loc, cu 61,36% partide cu cel puțin patru goluri, este liga a treia din Finlanda. E urmată de prima divizie din Noua Zeelandă, cu 60,88%, și de liga a doua din Suedia, cu 53,12%.

În ceea ce privește campionatele importante, cel mai ofensiv este cel din Anglia. Premier League are 43,34% meciuri de cel puțin 4 goluri, ceea ce îl face și atât de atrăgător pentru fani și pentru sponsori. Englezii ocupă locul 9 în clasamentul general. Spre deosebire de prima ligă, cea de-a doua, Championship, e abia pe 83, cu 28,48%.

Pe poziția a 15-a a ierarhiei regăsim Bundesliga, campionatul Germaniei, care are 40.00% meciuri cu peste 3.5 goluri marcate.

Superliga României este pe poziția a 67-a, cu 30.03% meciuri cu cel puțin 4 goluri marcate. Pe 88 regăsim Ligue 1, campionatul Franței, în care strălucește Messi și care are 27,04% meciuri cu peste 3.5 goluri înscrise. Două poziții mai jos, pe 90, este Serie A, din Italia, cu 26,55%, iar pe 93, Primera Division, prima ligă spaniolă, cu 26,25%.

Cele mai importante campionate și frecvența meciurilor cu peste 3.5 goluri marcate

Campionat

Frecvență

Premier League (Anglia)

43,34%

Bundesliga (Germania)

40,00%

Superliga (România)

30,03%

Championship (Anglia)

28,48%

Ligue 1 (Franța)

27,04%

Serie A (Italia)

26,55%

Primera Division (Spania)

26,25%

Serie B (Italia)

23,53%

Ce înseamnă sub 3.5 goluri?

La fel ca în celălalt caz, și în ceea ce privește alegerea variantei de sub 3.5 goluri marcate la un meci, e foarte simplu de înțeles conceptul. Deoarece, pentru ca acest pariu să se transforme din vis în realitate, e nevoie ca în respectiva partidă să se marcheze maximum trei goluri. Desigur, se ia în calcul doar timpul regulamentar de joc, adică cele 90 de minute, plus eventualele prelungiri dictate de arbitru.

Pentru exemplificare, voi folosi același meci, Juventus – AC Milan, din Serie A. În oferta Fortuna, el are o cotă de 1,3 pentru opțiunea sub 3.5 goluri marcate. Pentru a ajunge să mizați pe aceasta, trebuie să alegeți meciul din ofertă, apoi să apăsați pe Pariuri Principale, iar mai jos, în al treilea ecran, o să vă apară Total Goluri. Selectați sub 3.5 goluri și cota trece automat pe bilet. Apoi, trebuie să așteptați să vedeți dacă portarii și fundașii vor avea o zi bună.

 Ce înseamnă sub 3.5 goluri?

Care sunt campionatele cu cele mai multe meciuri de sub 3.5 goluri

În sport, statistica este la ordinea zilei, așa că nu e greu să aflăm care sunt campionatele care au cel mai mare procentaj de meciuri „închise”, de sub 3.5 goluri marcate într-o partidă. Iar statistica celui mai recent sezon arată că prima ligă din Iran, campionat de unde Marius Șumudică a refuzat o ofertă de două milioane de euro, conform propriilor spuse, are nu mai puțin de 90,43% de meciuri încheiate cu maximum 3 goluri înscrise. Campionatul acesta e urmat de prima divizie din Tunisia (88,98%) și de liga a doua din Uruguay, cu 88,57% meciuri terminate cu sub 3.5 goluri marcate.

Dintre campionatele importante, Serie B din Italia pare cea mai „închisă”, cu 76,47% meciuri terminate cu sub 3.5 goluri. E urmată de prima ligă din Spania, Primera Division (73,75%), Serie A din Italia (73,45%) și Ligue 1, din Franța (72,96%).

Dacă vă întrebați cum se situează Superliga României, să știți că e destul de tacticizată și ea, pentru că 69,97% din meciuri se încheie cu maximum 3 goluri înscrise. Cele mai puține partide încheiate cu puține goluri sunt întâlnite în Anglia, în Premier League, acolo unde doar 56,66% din întâlniri au sub 3.5 goluri marcate.

Cele mai importante campionate și frecvența meciurilor cu sub 3.5 goluri marcate 

Campionat

Frecvență

Serie B (Italia)

76,47 %

Primera Division (Spania)

73,75%

Serie A (Italia)

73,45%

Ligue 1 (Franța)

72,96%

Championship (Anglia)

71,52%

Superliga (România)

69,97%

Bundesliga (Germania)

60,00%

Premier League (Anglia)

56,66%

Ponturi de pariere pentru a câștiga la pariurile sub 3.5 goluri/ peste 3.5 goluri

Am ajuns la cea mai importantă parte a acestui articol: ponturi pentru a vă mări șansele de câștig atunci când pariați la sub/ peste 2.5 goluri în meciurile de fotbal.

 • Cel mai ușor e să studiați liniile de clasament, pentru a vedea cine marchează mai multe goluri. Când pariați pe goluri să știți că nici nu prea contează pe ce locuri sunt echipele, ci cât de bune sau slabe sunt apărările.
 • Vedeți care echipă are cea mai bună apărare. Meciul în care joacă ea va fi unul pe care se poate miza sub 3.5 goluri
 • Pariați doar pe meciuri la care ați studiat măcar liniile de clasament și forma ultimelor cinci partide.
 • Dacă descoperiți un meci între o echipă care marchează multe goluri și una care are o apărare slabă, atunci puteți fi siguri că se vor marca mai multe goluri.
 • Dacă, în schimb, vă atrage atenția un meci între două formații cu apărări foarte bune, va fi prilejul potrivit pentru a miza sub 3.5 goluri
 • Foarte importante sunt absențele din formația de start a unor jucători importanți în atac sau în apărare. Dacă lipsește un atacant în formă, atunci numărul golurilor înscrise va scădea. Dacă lipsește un om de bază în apărare, numărul golurilor încasate poate crește.

Merită să pariezi pe peste 3.5/ sub 3.5?

Nu cred că poate exista vreun dubiu: orice pariu merită, dacă simțiți că e ziua voastră. Și este deja dovedit că pariurile pe goluri pot aduce bani frumoși celor care mizează pe ele. La cele sub/ peste 3.5 goluri, depinde și de spiritul vostru de aventură, pentru că adrenalina pe care o simți în timp ce aștepți să „pice” golul e similară cu cea a aventurierilor.

În continuare vă invit să descoperim împreună avantajele și dezavantajele acestui tip de pariuri.

Avantajele

Avantajul numărul 1, după părerea mea, e că este simplu. Practic, ai 50% șanse să câștigi sau să pierzi, pentru că un meci poate avea ori sub 3.5 goluri, ori peste 3.5 goluri. Deci nu ai nevoie de foarte multă expertiză pentru a miza.

Un alt avantaj este că, dacă ești fan al unei echipe, prin acest tip de pariu ai mereu o șansă să pariezi pe meciurile ei. Poate că formația voastră nu pornește cu prima șansă la un meci și, din superstiție, nu puteți paria pe înfrângerea ei. Dar nimic nu vă împiedică să pariați pe sub sau peste 3.5 goluri marcate, căci mereu, în subconștientul nostru, o să așteptăm golurile favoriților.

Un alt avantaj este faptul că puteți paria pe un meci la care țineți chiar dacă sunt destul de mici cotele pe rezultat. Așa, cu sub/ peste 3.5 goluri, puteți obține un bilet foarte atrăgător din punct de vedere al mizei.

Dezavantaje

Dezavantajele la acest tip de pariuri sunt legate de ghinion. Da, pur și simplu, poți să ai ghinion și să mizezi peste 3.5 goluri, iar atacanții să rateze din toate pozițiile. Cred că toți am trecut prin așa ceva, când ne uităm încremeniți pe rezumatul meciului care ne-a scos din cursă și nu ne vine să credem cum au putut fi posibile acele ratări. Totuși, cred că astfel de evenimente ne întăresc și putem reveni în forță pe următoarele bilete, astfel încât să dăm lovitura pe care o așteptăm cu toții.

Alte tipuri de pariuri pe goluri

Pariurile cu miză de sub/ peste 3.5 goluri sunt doar o mică parte din mare ofertă de pariuri pe goluri oferite de casele de pariuri.

Iată câteva dintre celelalte opțiuni

 • Total goluri marcate de una dintre echipe.
 • Total goluri marcate într-o repriză de o echipă sau de ambele formații
 • Cine marchează primul gol
 • Ce echipă marchează primul gol.
 • Interval goluri în meci (se marchează între 1 și 3 goluri, între 2-4 goluri și combinațiile sunt multiple)
 • Interval goluri într-o repriză
 • GG & peste 2.5 goluri
 • Total goluri prima repriză & Total goluri a doua repriză
 • Când se va marca primul gol?
author photo
Andrei C.

Ziarist sportiv de peste două decenii, Andrei a lucrat de-a lungul timpului la publicații importante din România. A relatat la fața locului de la competiții foarte importante, acoperind toate sporturile, de la fotbal la gimnastică, tenis, natație sau volei și speră ca prin articolele sale să poate convinge cât mai mulți oameni să vină alături de sportivi și să-i susțină în competiții. Cum pasiunea pentru sport și cea pentru pariuri merg mână în mână, a început să se documenteze și în acest domeniu, făcând analize și predicții în diverse sporturi cu mare priză.  

Articole din Andrei C.

Citeşte mai mult

Ce înseamnă handicap la pariuri sportive
Ce înseamnă handicap la pariuri sportive
Ce înseamnă handicap la pariuri sportive
Citeşte mai mult
de Andrei C.
217
Reguli Țomapan - Cum se joacă Țomapan
Reguli Țomapan - Cum se joacă Țomapan
Învață cum să joci Țomapan și obține victoria în acest joc captivant. Descoperă reguli și strategiile cheie pentru a domina jocul Țomapan.
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
273
Reguli Şeptică Românească - Cum se joacă Şeptică
Reguli Şeptică Românească - Cum se joacă Şeptică
Învață cum să joci și să câștigi la Șeptică. Tot ceea ce trebuie să știi despre cel mai popular joc de cărți din România. Tu cunoști aceste reguli?
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
315