Cum faci o retragere PublicWin în 2023?

Retragere PublicWin - Cum retragi bani de la PublicWin în 2023?

PublicWin este una dintre cele mai îndrăgite case de pariuri din România. Cu un site foarte ofertant, ea atrage foarte mulți jucători, care încearcă și unii chiar reușesc să dea lovitura grație cunoștințelor din sport și inspirației. Retragerea câștigului de la o casă de pariuri implică câțiva pași – nu grei, dar obligatorii – și este foarte bine să știți exact care sunt aceștia, pentru a nu avea surprize atunci când vreți să vă bucurați de banii voștri. Tocmai de aceea, vă invit să descoperim împreună cum se face retragerea de la PublicWin în 2023, care sunt pașii și, mai ales, care sunt taxele pe care trebuie să le plătiți la stat. Este adevărat, fără efort, pentru că impozitul se reține direct la sursă, adică se ocupă de virarea banilor la bugetul de stat direct casa de pariuri.

Cum faceți o retragere de la PublicWin?

În conformitate cu regulamentul casei de pariuri, primul pas pentru retragerea de bani de la PublicWin este verificarea identității. Aceasta presupune să trimiteți la adresa de e-mail [email protected] copia cărții de identitate, a pașaportului sau a carnetului de conducere. Apoi, după ce ați făcut această identificare – se face doar la prima retragere, dar puteți să rezolvați problema și înainte de momentul încasării câștigului, ca să scutiți timp – puteți trece la acțiunea propriu-zisă de a retrage câștigul. Pentru aceasta, trebuie să intrați în contul vostru, cu userul și parola obișnuite. Apoi, pe coloana din stanga, pe rândul al treilea, aveți capitolul Retragere. 

retro_publ_1.jpg

Dați click pe Retragere și apoi vi se deschide fereastra cu metodele prin care puteți retrage banii. Aveți posibilitatea de a ridica banii direct la o agenție parteneră (TopPay sau Smith & Smith) sau să cereți să vi se vireze online, în același cont bancar sau portofel electronic din care ați făcut depunerea. După ce veți da click pe metoda preferată va trebui să treceți suma dorită.

retro_publ_2.jpg

După parcurgerea acestor pași se va înregistra cererea de retragere și, după o perioadă de o zi-două veți primi acceptul pentru ca banii să pornească efectiv spre voi.  

Termeni şi condiţii pentru retrageri de la PublicWin

În 2023, retragerile de la PublicWin sunt foarte profitabile pentru câștigători, pentru că această casă de pariuri nu percepe nici un comision la retragere. Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că fiecare retragere este taxată de stat cu 3% din sumă, dacă aceasta e de cel mult 10.000 de lei. Dacă e mai mare, se aplică altă grilă de impozitare, conform Codului Fiscal din 2023. Adică, dacă vreți să retrageți 1.000 de lei, pe card vor intra 970 de lei.

Conform Termenilor și Condițiilor publicate pe site-ul publicwin.ro, fondurile disponibile pentru retragere pot fi transferate numai în același cont de plată din care au provenit fondurile transferate de către client. De asemenea, există și o regulă foarte importantă referitoare la retragerea banilor. Astfel, „dacă un client dorește să retragă fondurile pe care le-a depus în contul său de joc, dar pe care nu le-a mizat în nicio ofertă de jocuri sau de pariuri sportive sau servicii oferite pe platformă, PublicWin își rezervă dreptul de a refuza să transfere fondurile și/sau să proceseze o retragere cerută de Client, dacă PublicWin suspectează o fraudă și/sau o spălare de bani”. Tradus, cel mai sigur lucru pentru a vă putea bucura de banii voștri este să îi rulați întâi o dată în pariuri și abia apoi să faceți cererea de retragere. Așa, sigur nu veți putea fi bănuiți de lucruri necurate. 

Metode de retragere PublicWin

Fiecare casă de pariuri are praguri diferite de sume minime pe care le puteți retrage, iar PublicWin este una dintre cele mai permisive din piață. Așa că, dacă ați fost inspirați, iar acest lucru s-a reflectat și în rezultatele biletului vostru, iată care sunt sumele minime pe care le puteți scoate, în funcție de instrumentul de plată ales. 

De la PublicWin, banii pot fi scoși prin mai multe metode, online sau cash. Online, instrumentele sunt clasice: prin card bancar sau prin transfer în conturile voastre de Neteller sau Skrill. De asemenea, banii pot fi obținuți și cash, prin intermediul locațiilor partenere TopPay sau Smith & Smith. În funcție de metoda aleasă, sumele minime care pot retrase diferă. Le puteți vedea mai jos, detaliat. 

  • Prin card bancar (Master Card/ Visa) – retragere minimă PublicWin 50 RON
  • Prin Neteller/ Skrill - retragere minimă PublicWin 20 RON
  • Prin TopPay - retragere minimă PublicWin 25 RON
  • Prin Smith & Smith - retragere minimă PublicWin 50 RON

Sumele maxime pe care le puteți retrage ajung la 25.000 de lei la o tranzacție prin card bancar sau, transfer bancar. Dacă retrageți prin intermediul Skrill sau Neteller, atunci suma maximă pe care o puteți retrage o dată va fi de 20.000 de lei pe tranzacție. La TopPay, suma maximă este de 10.000 de lei, iar la Smith & Smith, este de 15.000 de lei.

Metode retragere

Suma minimă de retras

Taxe*

Timp retragere**

Card bancar

50 RON

0 RON

1-2 zile

Transfer bancar

50 RON

0 RON

1-2 zile

Neteller

20 RON

0 RON

1-2 zile

Skrill

20 RON

0 RON

1-2 zile

TopPay

25 RON

0 RON

1-2 zile

Smith & Smith

50 RON

0 RON

1-2 zile

* PublicWin nu percepe comision la retragere. Vi se va reține însă, ca impozit, conform legii, 3% impozit, dacă suma retrasă este de până în 10.000 de lei. Dacă retrageți mai mult, atunci impozitul reținut va fi de 300 de lei, plus 20% din diferența dintre suma retrasă și 10.001 lei.

**Timpul de retragere depinde de procesarea cererii de retragere, care durează maximum trei zile lucrătoare. Apoi, trebuie să luați în calcul la carduri și la transferul bancar că, de regulă, mai poate dura ceva timp (până la 7 zile) până când banii intră efectiv în cont. Acest lucru este independent de PublicWin, ține doar de banca la care aveți contul. 

Tabel comparativ pentru metodele de retragere de la PublicWin

Dacă vreți să retrageți bani de la PublicWin o puteți face în mai multe moduri. Există două mari categorii: retrageri online și retrageri fizice, cash. În primul caz, conform regulamentului, metoda de retragere coincide cu cea de depunere. La această casă de pariuri, sumele minime depuse coincid cu minimul acceptat la retragere, ceea ce la altele nu se întâmplă. De asemenea, la PublicWin, și suma maximă admisă la depunere coincide cu suma maximă admisă la retragere. Există și un caz în care puteți depune bani printr-un anumit produs, dar nu puteți să și retrageți în același loc. Este vorba de Paysafecard, prin care puteți depune cel puțin 20 de lei, dar prin intermediul căruia nu puteți primi bani.

Iată, mai jos, un tabel comparativ între sumele minime de depuneri, respectiv de retrageri la PublicWin în 2023. 

Metode retragere/ depunere

PublicWin – depunere minimă

PublicWin – retragere minimă

Card Bancar

50 RON

50 RON

TopPay

25 RON

25 RON

Neteller

20 RON

20 RON

Skrill

20 RON

20 RON

Smith & Smith

50 RON

50 RON

Paysafecard

20 RON

-

Ce comisioane aplică PublicWin pentru retrageri?

Așa cum am mai spus, dar e plăcut să repet acest lucru, pentru că e în ajutorul pariorilor, PublicWin nu percepe comisioane, indiferent dacă depuneți sau retrageți bani. Numai că, fiind acreditată pe piața pariurilor din România, e obligată să respecte, în mod evident, legile românești. Codul Fiscal care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023 stabilește mai multe nivele de impozitare care se aplică tuturor câștigurilor din pariuri și jocuri de noroc. Două dintre acestea sunt aplicabile în cazul retragerilor de bani de la PublicWin. Pe noi ne interesează doar două, pentru că există o limită maximă de retragere de 45.000 de lei. Iată, pe scurt, cum se prezintă de la începutul acestui an cele două nivele de impozitare care ne interesează:

- 3% din suma retrasă în cazul retragerilor de până la 10.000 de lei.

- 300 de lei plus 20% din diferența până la suma de 10.000 de lei pentru retrageri între 10.001 de lei și 66.750 de lei.

Impozitul se reține direct la sursă, așa că nu aveți nimic de raportat la ANAF. Dar acest beneficiu are și un impediment, pentru că din această cauză sumele retrase vor fi mai mici indiferent de metoda de retragere aleasă, online sau la agențiile terestre. De asemenea, trebuie să vă interesați la banca la care aveți cardul, să nu vă taxeze cu comisioane suplimentare la încasarea banilor. 

Care e suma minimă de depunere la PublicWin?

PublicWin are limite diferite la depozitele minime, în funcție de modalitatea de încărcare a contului. Astfel, dacă alegeți să depuneți bani prin intermediul Netteler sau Skrill, suma minimă este de 20 de lei. De asemenea, tot 20 de lei e depunerea minimă și dacă optați pentru încărcarea contului prin Paysafecard. 

Dacă optați pentru card – Visa ori Mastercard, nu contează, important e să aveți bani pe el – atunci suma minimă pentru depunere este de 50 de lei. Există și posibilitatea de a depune bani prin punctele TopPay, acolo unde cu 25 de lei deveniți parior cu acte în regulă. Tot dacă vreți să depuneți bani cash, o puteți face prin agențiile Smith & Shimth. Depunerea minimă este de 50 de lei. 

Ceea ce e important de reținut este că, pentru a respecta legea, PublicWin vă va reține 2% din suma depusă, banii urmând să-i vireze direct în contul bugetului de stat.

Întrebări Frecvente

author photo
Andrei C.

Ziarist sportiv de peste două decenii, Andrei a lucrat de-a lungul timpului la publicații importante din România. A relatat la fața locului de la competiții foarte importante, acoperind toate sporturile, de la fotbal la gimnastică, tenis, natație sau volei și speră ca prin articolele sale să poate convinge cât mai mulți oameni să vină alături de sportivi și să-i susțină în competiții. Cum pasiunea pentru sport și cea pentru pariuri merg mână în mână, a început să se documenteze și în acest domeniu, făcând analize și predicții în diverse sporturi cu mare priză.  

Articole din Andrei C.

Citeşte mai mult

Cum retragere bani de la Betstars în 2023
Cum retragere bani de la Betstars în 2023
Betstars este una dintre casele de pariuri populare printre aceia cărora le place să aibă la dispoziție o varietate largă de tipuri de pariuri
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
16
Cum retragi bani de la Efbet în 2023?
Cum retragi bani de la Efbet în 2023?
Efbet este o companie de pariuri sportive care oferă jucătorilor o experiență captivantă și variată în lumea pariurilor online.
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
243