Cum faci o retragere Fortuna în 2023?

Retragere Fortuna - Cum retragi bani de la Fortuna în 2023?

Cele mai frumoase momente din viața unui parior sunt acelea în care a ajuns la momentul fericit al încasării câștigului. Dacă la casele agențiilor fizice lucrurile sunt simple, adică te duci la ghișeu și îți încasezi câștigul – după reținerea la sursă a impozitului datorat – la casele de pariuri online, între momentul depunerii cererii de retragere a banilor și cel al încasării efective a banilor pot trece câteva zile. Totul e trecut în regulamentul de funcționare al fiecărei case de pariuri, iar aceste termene depind și de relațiile dintre bănci. În cele ce urmează veți putea afla totul despre retragerile de bani de la Fortuna în acest an, 2023, pentru că e posibil ca de la un an la altul condițiile să se modifice, în funcție de prevederile legale.

Cum faceți o retragere de la Fortuna?

În conformitate cu regulamentul casei de pariuri, retragerea de bani de la Fortuna trebuie să respecte anumiți pași obligatorii. Mai întâi, se va verifica identitatea, aceasta fiind o condiție obligatorie, pentru a putea continua și a cere suma de bani dorită. Mie mi se pare și o condiție care ne ajută, pentru că, practic, ne apără banii noștri de diverși amatori de câștiguri necurate. Vedeți mai jos două exemple date chiar de pe site-ul casei de pariuri Fortuna .

retro_far1.jpgretro_far2.jpg

După ce identitatea a fost confirmată, veți putea alege formula dorită de retragere: la o casă de pariuri terestră, bifând cashpoint, sau prin aceeași metodă prin care ați și depus banii online. Dacă ați făcut-o prin card bancar, atunci tot acolo puteți retrage.

retro_far3.jpg

Dacă ați depus prin Skrill, vi se deschide și această opțiune. Apoi, trebuie să treceți ce e cel mai important, suma dorită. Astfel se va înregistra cererea de retragere și, după o perioadă de maximum trei zile lucrătoare (niciodată nu durează atât) veți primi acceptul pentru ca banii să pornească efectiv spre voi.  

Termeni şi condiţii pentru retrageri de la Fortuna

Retragerile de la Fortuna în 2023 sunt extrem de profitabile, pentru că această casă de pariuri nu percepe nici un comision la retragere. Asta spre deosebire de depunerea online, când, conform legii, e nevoită să oprească 2% din suma depusă și să o vireze în bugetul statului. Condiția esențială pentru a putea retrage bani din contul Fortuna este, conform Termenilor și Condițiilor de pe site-ul casei de pariuri, ca toate sumele depuse în contul de joc să fie rulate integral cel puțin o dată înainte de retragere. Ca să fim mai concreți, dacă ați depus 100 de lei, nu puteți să îi retrageți imediat, ci doar după ce ați pariat de 100 de lei. Evident, nu trebuie să-i pariați pe toți o dată și nu în aceeași zi. Puteți să puneți, de exemplu, 10 bilete cu câte 10 lei. Important e să rulați întreaga sumă pe care ați depus-o înainte de a face cererea de retragere. Așa cum am spus, cererea, odată depusă, va primi un răspuns în maximum trei zile lucrătoare. Nu trebuie să uitați și aspectul legat de impozit. Conform legii, vi se va reține la sursă impozitul de 3%, dacă suma retrasă este de până în 10.000 de lei. Adică, dacă vreți să retrageți 1.000 de lei, pe card vor intra 970 de lei.

Metode de retragere Fortuna

Dacă ați ajuns să căutați metodele de retragere de la Fortuna nu pot decât să vă spun că sunt foarte fericit foarte mult pentru voi. Pentru că înseamnă că ați fost inspirați și puteți să vă bucurați de câștigul vostru meritat. 

De la Fortuna, banii pot fi scoși prin mai multe metode, din care patru online și una la agenție. Acestea sunt următoarele: prin card bancar, prin transfer bancar în conturile voastre de Neteller sau Skrill, prin transfer bancar în contul vostru bancar sau prin intermediul agențiilor Fortuna (Cashpoint). În funcție de metoda aleasă, e bine să știți că există sume minime care pot fi retrase o dată. Le puteți vedea mai jos, detaliat. 

  • Prin card bancar (Master Card/ Visa) – retragere minimă Fortuna 50 RON
  • Prin Neteller/ Skrill - retragere minimă Fortuna 50 RON
  • Prin transfer bancar - retragere minimă Fortuna 50 RON
  • Prin casieriile Fortuna (Cashpoint) - retragere minimă Fortuna 10 RON

Sumele maxime pe care le puteți retrage ajung la 45.000 de lei la o tranzacție prin card bancar, transfer bancar sau prin Cashpoint. Dacă retrageți prin intermediul Skrill sau Neteller, atunci suma maximă pe care o puteți retrage o dată va fi de 10.000 de lei pe tranzacție.

Metode retragere

Suma minimă de retras

Taxe*

Timp retragere**

Card bancar

50 RON

0 RON

1-3 zile

Transfer bancar

50 RON

0 RON

1-3 zile

Neteller

50 RON

0 RON

1-3 zile

Skrill

50 RON

0 RON

1-3 zile

Cashpoint

10 RON

0 RON

1-3 zile

* Fortuna nu percepe comision la retragere. Vi se va reține însă, ca impozit, conform legii, 3% impozit, dacă suma retrasă este de până în 10.000 de lei. Dacă retrageți mai mult, atunci impozitul reținut va fi de 300 de lei, plus 20% din diferența dintre suma retrasă și 10.001 lei.

**Timpul de retragere depinde de procesarea cererii de retragere, care durează maximum trei zile lucrătoare. Apoi, trebuie să luați în calcul la carduri și la transferul bancar că, de regulă, mai poate dura ceva timp (până la 7 zile) până când banii intră efectiv în cont. Acest lucru este independent de Fortuna, ține doar de banca la care aveți contul. 

Tabel comparativ pentru metodele de retragere de la Fortuna

După cum ați aflat deja, există mai multe modalități de a retrage bani la Fortuna. Așa cum am spus, metoda de retragere coincide cu cea de depunere. Însă e bine de știut că uneori sumele minime depuse nu coincid cu sumele minime pe care aveți voie să le retrageți. Ca un exemplu concret, dacă aveți un card VISA sau Mastercard și vreți să depuneți bani în cont, suma minimă acceptată este de 20 de lei. În schimb, dacă vreți să retrageți bani în cont, suma minimă acceptată este de 50 de lei. Partea bună vine însă atunci când vorbim de sume maxime depuse, respectiv retrase. Regulamentul actual acceptă o depunere maximă de 20.000 de lei la carduri (ca să rămânem la același exemplu), dar fericiții câștigători pot retrage până la 45.000 de lei o dată. 

Iată, mai jos, un tabel comparativ între sumele minime de depuneri, respectiv de retrageri la Fortuna în 2023. 

Metode retragere/ depunere

Fortuna – depunere minimă

Fortuna – retragere minimă

Card Bancar

20 RON

50 RON

Transfer Bancar

20 RON

50 RON

Neteller

25 RON

50 RON

Skrill

25 RON

50 RON

Cashpoint

10 RON

10 RON

Ce comisioane aplică Fortuna pentru retrageri?

Fortuna nu percepe comisioane nici la depuneri, nici la retrageri, dar, fiind o casă de pariuri acreditată în România, respectă, evident, legile românești. Conform Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2023 sunt mai multe nivele de impozitare care se aplică tuturor câștigurilor din pariuri și jocuri de noroc. Două dintre acestea sunt aplicabile în cazul retragerilor de bani de la Fortuna. Sunt doar două în cazul nostru, pentru că există o limită maximă de retragere de 45.000 de lei. Vă voi detalia puțin, ca să știți la ce să vă așteptați și să nu-i „înjurați” degeaba pe cei de la casa de pariuri, căci ei nu fac altceva decât să aplice legea.  

Conform Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2023 cele două nivele de impozitare care ne interesează sunt:

- 3% din suma retrasă în cazul retragerilor de până la 10.000 de lei.

- 300 de lei plus 20% din diferența până la suma de 10.000 de lei pentru retrageri între 10.001 de lei și 66.750 de lei.

Impozitul se reține direct la sursă, așa că ați scăpat de raportarea la ANAF, însă trebuie să știți că din această cauză sumele retrase vor fi mai mici când ajung pe card sau când îi încasați cash la agențiile terestre. De asemenea, în cazul în care încasați banii în bancă sau pe card, e posibil ca unele bănci să aibă comisioane de încasare a banilor. 

Care e suma minimă de depunere la Fortuna?

Fortuna este una din casele de pariuri cu cele mai mici depozite minime în jocul online. Practic, cu 10 lei depuși la o agenție terestră în contul vostru online puteți da drumul la inspirație. Dacă depuneți direct în contul online prin transfer bancar sau prin card bancar, atunci suma minimă este de 20 de lei. Prin Netteler sau Skrill, suma minimă este de 25 de lei. Important de reținut este că, pentru a respecta legea, Fortuna vă va reține 2% din suma depusă, banii urmând să-i vireze direct în contul bugetului de stat.

Întrebări Frecvente

author photo
Bogdan U.
Bogdan este un expert in analiza meciurilor sportive, scriitor de articole si recenzii, cu o experienta de peste 7 ani in domeniul pariurilor sportive. Analizele realizate de catre acesta si ponturile oferite au ajutat de-a lungul timpului zeci de mii de pariori sa castige bilete impresionante, sa inteleaga mult mai bine lumea pariurilor sportive si sa se bucure de sport. Bogdan nu are experienta doar teoretica, ci si practica, deoarece plaseaza pariuri sportive de foarte multi ani si este unul dintre putini specialisti care reusesc sa castige in mod constant sume impresionante.
Articole din Bogdan U.

Citeşte mai mult

Cum retragere bani de la 888 Sport în 2023
Cum retragere bani de la 888 Sport în 2023
Retrage-ți rapid și în siguranță banii de la 888Sport în 2023. Afla cum să efectuezi faci o retragere bani, sumele minime și modalitățile de plată disponibile.
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
140
Cum retragere bani de la Betstars în 2023
Cum retragere bani de la Betstars în 2023
Betstars este una dintre casele de pariuri populare printre aceia cărora le place să aibă la dispoziție o varietate largă de tipuri de pariuri
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
16
Pariu Șansă la Fortuna – Cum se calculează?
Pariu Șansă la Fortuna – Cum se calculează?
"Pariul șansa" este o expresie folosită pentru a descrie o situație în care cineva pariază pe un rezultat cu o șansă mică de a se întâmpla, dar cu
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
1081