Pariu Șansă la Fortuna - Cum se calculează?

Pariu Șansă la Fortuna – Cum se calculează?

"Pariul șansa" este o expresie folosită pentru a descrie o situație în care cineva pariază pe un rezultat cu o șansă mică de a se întâmpla, dar cu un potențial mare de câștig în cazul în care se întâmplă. Este un pariu cu un grad ridicat de risc, dar și cu o recompensă considerabilă dacă este câștigat.

Ce este pariul șansă la Fortuna?

Știi momentele acelea în care mai multe meciuri te inspiră și le pui pe toate pe un singur bilet? E absolut enervant când le prinzi aproape pe toate, în afară de unul dintre ele. E cam frustrant să pierzi pe un singur meci, în condițiile în care ai reușit să le prinzi pe toate celelalte. Pentru acest gen de situații s-a inventat pariul șansă, pe care îl găsești disponibil și la Fortuna, însă doar la agențiile stradale.

Condiții și reguli pentru pariul șansă de la Fortuna

În mod evident, atunci când plasezi orice tip de pariu, trebuie să ți cont de regulile și condițiile care îl validează. Așadar, pentru validarea unui pariu șansă la Fortuna, iată regulile și condițiile necesare:

 • Dacă ai cel puțin 11 evenimente pe bilet și pierzi un singur meci, vei primi 10% din câștigul total potențial, care va fi împărțit la cota meciului pierdut. 
 • Pe biletul jucat, trebuie să ai doar cote de cel puțin 1,30 pentru a putea obține acest câștig. Dacă un singur meci are o cotă inferioară celei impuse de  reguli, biletul tău nu se va încadra la pariul șansă. De aceea, este recomandat să verifici cotele chiar înainte de plasarea biletului, pentru că acestea se pot schimba.
 • Pariurile pe meciurile din oferta Fortuna Plus nu pot apărea pe un bilet tip pariu șansă. Acestea vor invalida calitatea biletului de a fi pariu șansă.
 • "Pariul șansă" de la Fortuna nu este obținut nici dacă pui tipul de sistem combinat. Spre exemplu, dacă combini un 8 din 11, potențialul câștig se va calcula conform regulilor de pariu combinat și nu pariu șansă.
 • Dacă ai meciuri pe bilet care primesc cota 1.00, ceea ce se întâmplă destul de rar, din diverse motive, beneficiezi de "pariul șansă" doar dacă pe bilet rămân cel puțin 11 meciuri cu cote mai mari sau egale cu 1,30. De aceea, se recomandă ca pe bilet să ai mai mult de 11 meciuri, pentru a fi acoperit în cazul evenimentelor care pot primi cota 1.
 • Dacă biletul tău îndeplinește simultan condițiile pentru "pariul șansă" și pentru "Extra 200", vei obține un câștig cu o valoare mai mare.
 • "Extra 200" este un bonus oferit de către casa de pariuri Fortuna și este strâns legat de "pariul șansă".

Acestea sunt principalele reguli pentru "pariul șansă" la Fortuna.

Cum se calculează un pariu șansă la Fortuna?

Dacă toate evenimentele de pe bilet sunt câștigătoare, atunci vei primi suma înscrisă pe bilet în dreptul câștigului potențial, ca la orice alt bilet de pariuri jucat la Fortuna sau la orice altă agenție de pariuri. 

În cazul în care ai pierdut un meci, atunci metoda de calcul a câștigului este următoarea: câștigul potențial inițial se împarte la cota evenimentului necâștigător, după care se împarte la 10. Nu vei câștiga mult, dar vei putea cel puțin să îți recuperezi investiția și puțin peste, de cele mai multe ori. 

Exemplu

Dacă ai avut un bilet cu 11 meciuri din care ai pierdut unul cu cota 1,30, iar câștigul potențial inițial a fost de 520 de lei, atunci câștigul tău final va fi de 10% din suma 520 împărțită la cota pierdută 1,30.

Cum plasezi un pariu șansă la Fortuna?

După cum am menționat și mai sus, la Fortuna pariul șansă se poate plasa doar la agenția stradală. Acest lucru nu te împiedică să îți pregătești biletul online. Așadar, intri pe site-ul celor de la Fortuna și după ce alegi evenimentele, vei obține un cod cu care te vei prezenta la agenția fizică.

Pentru a avea un pariu șansă, nu uita că:

 • Biletul trebuie musai să fie simplu și nu pe sistem
 • Biletul trebuie să aibă minim 11 evenimente
 • Niciun eveniment nu trebuie să aibă cota mai mică de 1.30

Sfaturi pentru cei care doresc să plaseze pariuri șansă la Fortuna

 Cum pariurile șansă conțin multe evenimente pe bilet, este bine să ți cont de câteva aspecte pentru a reduce riscurile.

 • Pune mereu mai mult de 11 evenimente pe bilet, pentru cazul în care unul dintre ele primește cota 1. Dacă ai doar 11 meciuri, iar unul primește cota 1, biletul nu se va mai încadra la pariul șansă.
 • Pune evenimente cu cote cât de cât decente, sau cu cote mari să știi de o treabă, dar pe oricare dintre variante te decizi, rămâi constant pe tot biletul.
 • Fii atent la schimbarea cotelor, dacă un singur eveniment are o cotă mai mică decât cea minimă impusă, șansa este anulată.

Lucky Loser – alternativa pentru pariul șansă la Fortuna

Acest tip de pariu este disponibil și online și e puțin diferit de pariul șansă, dar are cumva același principiu, în sensul că ți se ”permite” să pierzi un meci, dar în același timp să rămâi cu biletul câștigător.

Pentru Lucky Loser, condițiile sunt acestea:

 • Cota totală a biletului trebuie să fie minim 100
 • Cota per eveniment nu poate depăși 4
 • Minimul de evenimente care se pot regăsi pe bilet este de 5

Atunci când pierzi un singur meci de pe acest tip de bilet, câștigul tău va fi de 5 ori miza plasată pe bilet. Nu este cea mai bună variantă, ținând cont de cotele jucate, dar cel puțin nu ieși pe minus.

Întrebări Frecvente

author photo
Bogdan U.
Bogdan este un expert in analiza meciurilor sportive, scriitor de articole si recenzii, cu o experienta de peste 7 ani in domeniul pariurilor sportive. Analizele realizate de catre acesta si ponturile oferite au ajutat de-a lungul timpului zeci de mii de pariori sa castige bilete impresionante, sa inteleaga mult mai bine lumea pariurilor sportive si sa se bucure de sport. Bogdan nu are experienta doar teoretica, ci si practica, deoarece plaseaza pariuri sportive de foarte multi ani si este unul dintre putini specialisti care reusesc sa castige in mod constant sume impresionante.
Articole din Bogdan U.

Citeşte mai mult

Verificare bilet Get's Bet
Verificare bilet Get's Bet
Get’s Bet reprezintă o casă de pariuri online licențiată din România, cu o interfață de utilizare comodă și cu un site fiabil.
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
196
Cum retragere bani de la Stanleybet în 2023
Cum retragere bani de la Stanleybet în 2023
Stanleybet este un exemplu relevant despre cum o casă de pariuri online relativ nouă poate oferi o experiență mult mai bună decât alte case de pariuri
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
238
Cum retragere bani de la Sportingbet în 2023
Cum retragere bani de la Sportingbet în 2023
Pe lângă meciuri, adrenalină și emoții atunci când aștepți un rezultat, în activitatea ta ca parior vine și momentul în care retragi
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
223