Format Cupa României 2023/2024 – Program și Regulament

Format Cupa României 2023/2024 – Program și Regulament

Cupa României de fotbal își deschide porțile pentru ediția palpitantă 2023/2024, aducând bucurie și suspans în rândul pasionaților de fotbal din întreaga țară. Competiția promite să fie una plină de momente de neratat, cu echipele pregătite să lupte pentru glorie și onoare pe terenul verde.

Programul acestui sezon aduce o serie de confruntări incendiare, începând cu runda de calificări, care va testa determinarea echipelor mai mici de a se ridica la nivelul adversarilor mai experimentați. Lupta se va intensifica odată cu progresul în competiție, aducând în fața noastră dueluri fascinante între cluburile de top din România.

Regulamentul pentru Cupa României 2023/2024 a suferit ajustări menite să asigure transparența și corectitudinea competiției. Comitetul de organizare a pus accent pe fair-play și respectarea eticii sportive, promovând un spirit de competiție sănătos.

Format Cupa României 2023/2024 - Play-off preliminar și faza grupelor

Noul format ales de către FRF pentru Cupa României 2023/2024 prevede că 7 dintre câștigătoarele competițiilor județene să acceadă în primul tur al Cupei României. Acest lucru le va oferi o șansă în plus formațiilor mici și va face competiția mult mai interesantă. În continuare, în cadrul acestui articol vă vom prezenta formatul actual al competiției și vom discuta despre partidele care urmează să aibă loc.

Echipe cu tradiție, precum Farul, FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova, Rapid, FCU Craiova, Sepsi și Petrolul au deja asigurată prezența în competiție și nu trebuie să joace tururi preliminare. Pe de altă parte, formațiile Dinamo, Oțelul, Poli Iași, UTA, FC Botoșani, Hermannstadt, U Cluj și FC Voluntari vor juca în play-off-ul eliminatoriu, începând cu 30 august 2023.

Programul din Cupa României 2023/2024  

Pentru sezonul 2023/2024 Cupa României urmează să aibă următorul format:

  • Turul I: 2 august 2023
  • Turul II: 9 august 2023
  • Turul III: 16 august 2023
  • Play-off: 30 august 2023
  • Faza grupelor, etapa 1: 27 septembrie 2023
  • Faza grupelor, etapa 2: 1 noiembrie 2023
  • Faza grupelor, etapa 3: 6 decembrie 2023
  • Sferturi de finală: 3 aprilie 2024
  • Semifinale: 24 aprilie 2024
  • Finala Cupei României: 15 mai 2024

Practic, competiția se va întinde pe o durată de 9 luni de zile și 3 anotimpuri, ceea ce ne promite că vom avea parte de spectacol și ne vom bucura de fotbal de calitate. Ca în fiecare an, ne așteptam ca și în această ediție să avem parte de surprize și să fie măcar o echipă mică care reușește să ajungă într-o fază avansată a Cupei României 2023/2024.

În sezonul 2022/2023 al competiție am avut parte de surprize multiple. Cel mai spectaculos rezultat a fost realizat de către U Cluj, care a reușit să ajungă până în finala ediției. Chiar și așa, clujenii au pierdut în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, cu scorul de 5-4, după executarea loviturilor de departajare. Astfel, finala a fost jucată de două dintre echipele care nici măcar nu se numărau printre favorite la începutul competiției.
cupa_3.png

Rezultate faza regională Cupa României 2023/2024

Așa cum menționam anterior, deja au avut loc fazele regionale din Cupa României, iar 7 echipe vor ajunge să joace în primul tur oficial. Au fost 14 grupe, din care au ieșit câștigătoare, după cum urmează de la A-N, următoarele formații: USV Iași, Avanul Pielești, CSM Fetești, Viitorul Ileana, Axiopolis, Hamangia Baia, Vaslui, Vulturul Mintiu-Gherlii, Știință Beltiug, AȘA Târgu-Mureș, Avrig, Gloria Geogiu, Viitorul Arad, Ramnicu Vălcea

Partidele reginoale după terminarea grupelor au continuat cu meciurile eliminatorii. Aici au intrat și formațiile din ligile 3 și 4, iar lupta a devenit una mult mai acerba. La fel că și în fiecare an, am avut parte de meciuri cu 15-17 goluri, care au făcut deliciul publicului. De cealaltă parte, au avut loc și partide cu încăierări, unde suporterii sau jucătorii au avut de împărțit mai mult decât doar mingea.

În continuare, în fazele eliminatorii, ne așteptam să avem parte de meciuri incendiare, care să rămână spectaculoase, dar să devină tot mai echilibrate. În acest sens, vom urmări cu atenție rezultatele partidelor pentru a vă putea ține la curent și pe voi, cititorii noștri, în ceea ce privește desfășurarea partidelor.

cupa_2.jpg

În concluzie, Cupa României 2023/2024 se anunță a fi o competiție incitantă, plină de momente de pasiune și emoție pentru iubitorii fotbalului. Cu un program captivant și un regulament actualizat, această ediție promite să aducă în prim-plan spiritul competitiv, fair-play-ul și devotamentul echipelor. Fiecare meci va fi o oportunitate de a scrie istorie și de a aplauda dedicarea jucătorilor. Cu privirile ațintite către finală, suntem pregătiți să ne bucurăm de fiecare etapă și să trăim alături de eroii terenului aventura palpitantă a Cupei României 2023/2024.

author photo
Bogdan U.
Bogdan este un expert in analiza meciurilor sportive, scriitor de articole si recenzii, cu o experienta de peste 7 ani in domeniul pariurilor sportive. Analizele realizate de catre acesta si ponturile oferite au ajutat de-a lungul timpului zeci de mii de pariori sa castige bilete impresionante, sa inteleaga mult mai bine lumea pariurilor sportive si sa se bucure de sport. Bogdan nu are experienta doar teoretica, ci si practica, deoarece plaseaza pariuri sportive de foarte multi ani si este unul dintre putini specialisti care reusesc sa castige in mod constant sume impresionante.
Articole din Bogdan U.

Citeşte mai mult

Reguli Macao în 2023 - Cum se joacă Macao
Reguli Macao în 2023 - Cum se joacă Macao
Descoperă reguli și strategii fascinante ale jocului de cărți Macao. Bucură-te de emoțiile acestui joc de cărți captivant și câștigă.
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
260
Betano Aplicație: Download APK pe Android și iOS
Betano Aplicație: Download APK pe Android și iOS
Descarcă Betano Aplicație pe Android și iOS
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
233
Verificare bilet Mozzart Bet 2024 - Ghid complet
Verificare bilet Mozzart Bet 2024 - Ghid complet
Citiți ghidul nostru complet despre verificare bilet Mozzart Bet - cum îl puteți verifica atât online, cât și la agențiile stradale. Instrucțiuni pas cu pas.
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
273