Ce înseamnă Șansă Dublă la pariuri sportive

Ce înseamnă șansă dublă (1X, X2, 12) la pariuri

Pentru pariori, șansa dublă reprezintă exact refugiul de care au nevoie pentru a-și construi un bilet solid, în care, cel puțin teoretic, să aibă cât mai puține emoții. Tocmai de aceea, pariurile de acest gen sunt extrem de populare, pentru că măresc în mod apreciabil șansele de câștig. Practic, în loc de 33% șanse, câte sunt în cazul pariurilor clasice, la șansă dublă există 66% posibilități de câștig.

Ce este șansa dublă în pariurile sportive?

Șansa dublă, după cum îi spune și numele, este modalitatea prin care pariorii joacă „la două capete” în meciuri din sporturile care în mod normal au trei variante de pronostic, adică se pot încheia și la egalitate. Acestea sunt, printre altele, fotbalul, hocheiul, handbalul, baschetul sau polo pe apă.

Tipuri de pariuri în șansă dublă

Așa cum am mai spus, pariurile de tip șansă dublă sunt aplicabile doar în sporturile care se pot încheia la egalitate. Practic, este o combinație de trei pronosticuri luate câte două. Deci avem trei variante posibile: 1X, X2 și 12.

Pariurile 1X

Este demonstrat statistic faptul că gazdele au un procentaj mai mare de victorii într-un campionat decât oaspeții. Așa că, dacă vreți să pariați pe victoria echipei care joacă pe propriul teren, dar vă temeți de o semi-surpriză, atunci este ideal să dublați pronosticul 1 cu un X, care reprezintă egalul. Practic, dacă jucați 1X vă măriți exponențial șansele de câștig.

Pariurile X2

Pariul șansă dublă X2 acoperă rezultatul de egalitate și victoria oaspeților. Se folosește atunci când considerați că formația vizitatoare pornește favorită, însă vă temeți de elanul gazdelor, care pot avea de partea lor nu doar fanii, dar, uneori, și arbitrii. Astfel, pentru a urmări partida mult mai liniștiți, avem la îndemână acest X2, care de multe ori de aduce bani buni.

Pariurile 12

Dacă pariați 12 înseamnă că sunteți convinși că partida nu se va încheia la egalitate. Știu că poate părea ciudat, dar uneori chiar există meciuri care au șanse foarte mici să se termine nedecis. Numai că acest lucru îl putem afla doar dacă studiem clasamentele, dacă știm stilul de joc al formațiilor și dacă suntem la curent cu absențele. Există formații care au un stil de joc ofensiv și fie reușesc să marcheze multe goluri, fie rămân descoperite în apărare și primesc multe goluri, iar confruntările dintre ele sunt, de regule, cele mai bune pentru a paria 12. Adică victorie a gazdelor sau a oaspeților.

În ce sporturi sunt comune pariurile cu șansă dublă?

Sportul în care șansa dublă este foarte des jucată este, desigur, fotbalul. Nu doar pentru că este unul dintre cele mai iubite sporturi din lume, ci și din alt motiv. Pentru că, din toate sporturile în care există rezultate de egalitate, aici se întâlnesc cele mai multe remize. Deci aici se justifică cel mai mult folosirea pronosticurilor 1X sau X2. De asemenea, la hochei veți întâlni cote bune la șansă dublă. La baschet sau handbal, însă, rezultatele de egalitate sunt foarte rare, pentru că se marchează mult.

Exemple de pariuri șansă dublă

Iată câteva exemple concrete de cote duble, prin care vedeți și care sunt diferențele de cote între pronostic solist sau dublu.

Să luăm, de exemplu, meciul din oferta Betano, Manchester United – Arsenal, din Premier League. Londonezii, aflați în plină cursă pentru titlu, sunt favoriți, așa că la cotă 2 au cota 1.40. Gazdele, de care a mai rămas doar numele în acest campionat, au o cotă incredibilă pentru ce înseamnă ei în fotbalul mare: 6.70. Iar la egal, cota este de 5.30.

În aceste condiții, cea mai mare cotă la șansa dublă este cea de la 1X. Adică să câștige meciul United sau să facă egal. Cum șansele să se impună sunt foarte mici – dar în Premier League surprize pot apărea oricând - egalul ar putea fi varianta de „acoperire”. Iar cota la 1X este de 3.05, o cotă foarte atrăgătoare, trebuie să recunoaștem.

Exemple de pariuri șansă dublă

Dacă, însă, sunteți convins că Arsenal va învinge, dar vreți totuși să fiți asigurați că nu apar surprize, puteți lipi de cota 2 și un X. Va ieși altfel un X2, care, însă, fiind varianta cea mai de siguranță, are, firesc, cota cea mai mică: 1.13.

Pariurile X

Dacă aveți încredere în atacanți și mai puțină în apărători, atunci puteți merge pe varianta „totul sau nimic”, cum îmi place mie să-i spun. Adică să refuzați din start că meciul s-ar putea termina egal, însă să lăsați lupta deschisă pentru victorie. Există, astfel, pronosticul șansă dublă 12, care este răsplătit cu o cotă tot mică, semn că și bookmakerii știu că apărările sunt destul de șubrede: 1:17

Pariurile 1X

Când să folosiți șansa dublă în pariurile sportive?

Dacă ar fi după mine, aș folosi mereu șansa dublă, recunosc. Îmi place adrenalina dată de pariuri, însă uneori e cam prea multă – știți sigur despre ce vorbesc. Și atunci, nu de puține ori m-am gândit: de ce nu am lipit și X-ul lângă victoria uneia sau alteia dintre echipe? Este adevărat că sunt cote mai mici la șansă dublă, decât la pariurile singulare, dar decât să nu iei nimic, mai bine să se înverzească biletul, nu?

Șansa dublă trebuie folosită atunci când se întâlnesc două echipe echilibrate valoric. Nu când este o favorită clară, pentru că nu merită. În schimb, când joacă două adversare apropiate ca valoare, cotele la șansă dublă sunt destul de bune și uneori reprezintă singura cale de a dormi liniștiți. Deci folosiți din plin 1X, X2 sau 12 atunci când simțiți că se poate produce o semi-surpriză.

Strategii când faceți un pariu șansă dublă

Pentru că șansele de câștig sunt mult mai mari, fiind de 66% față de 33% la cele clasice, simple, pariurile șansă dublă sunt recomandate a fi folosite dacă vreți să le folosiți drept baze la biletele combinate. De asemenea, când vreți să mizați pe o surpriză, dar vreți cumva să fiți acoperiți și de o semi-surpriză, atunci e bine, de asemenea, să folosiți șansa dublă. Oricum, este foarte important să studiați clasamentele și rezultatele directe dintre echipe, pentru că de foarte multe ori, informațiile aceastea sunt „aur” curat.

Șansă dublă vs DNB

La unele case de pariuri există și un alt fel de șansă dublă. Se cheamă DNB, ceea ce e prescurtarea de la „Draw No Bet”. În traducere: fără pariu pe egal. Ce înseamnă DNB? Simplu: practic puteți alege ori că înving gazdele ori că înving oaspeții, numai că dacă o faceți la categoria DNB, în cazul în care meciul se termină la egalitate, pariul nu e pierdut, ci primiți cotă 1. În același timp, dar ați fi mizat 1X și partida s-ar fi încheiat la egalitate, pariul ar fi fost câștigător. La DNB, dacă ați fi pariat 1 și partida s-ar fi încheiat remiză, atunci vi se returna contravaloarea mizei și atât.

Practic, după cum puteți vedea, diferența între cele două tipuri de pariuri, șansă dublă și DNB, este dată de valoarea cotelor. La șansă dublă, valoarea e ceva mai mică decât la DNB și de aceea ar putea fi mai atrăgător să mizezi pe DNB. Problema este că la acest DNB, dacă meciul se termină egal, primești înapoi doar contravaloarea mizei, cota fiind 1, pe când, la șansă dublă, crește valoarea biletului.

Cele mai bune case de pariuri pentru șansă dublă

Toate casele de pariuri au în ofertă șansa dublă, așa că aveți de unde alege. În aceste condiții, să aleg cele mai bune case se pariuri pentru șansă dublă este un lucru foarte dificil.

La Superbet, de exemplu, aveți sute de meciuri pe zi cu șansă dublă, trebuie doar să aveți răbdare să le selectați și să aveți inspirație. Unul din avantajele acestei case de pariuri este că oferta este postată din timp pe site și tocmai de aceea, e mai ușor de studiat totul.

O altă casă de pariuri cu ofertă stufoasă este Betano. Și aici găsiți extrem de multe partide, sunt zile cu sute de meciuri de fotbal, de exemplu, și la toate găsiți șansa dublă.

De asemenea, Fortuna este o altă casă de pariuri care are, ca și celelalte două „rivale”, și sedii fizice în foarte multe orașe din țară. Și aici găsiți numeroase șanse de a vă pune în valoare cunoștințele și de a vă provoca inspirația. 

Întrebări frecvente

author photo
Andrei C.

Ziarist sportiv de peste două decenii, Andrei a lucrat de-a lungul timpului la publicații importante din România. A relatat la fața locului de la competiții foarte importante, acoperind toate sporturile, de la fotbal la gimnastică, tenis, natație sau volei și speră ca prin articolele sale să poate convinge cât mai mulți oameni să vină alături de sportivi și să-i susțină în competiții. Cum pasiunea pentru sport și cea pentru pariuri merg mână în mână, a început să se documenteze și în acest domeniu, făcând analize și predicții în diverse sporturi cu mare priză.  

Articole din Andrei C.

Citeşte mai mult

Ce înseamnă handicap la pariuri sportive
Ce înseamnă handicap la pariuri sportive
Ce înseamnă handicap la pariuri sportive
Citeşte mai mult
de Andrei C.
217
Verificare bilet Get's Bet
Verificare bilet Get's Bet
Get’s Bet reprezintă o casă de pariuri online licențiată din România, cu o interfață de utilizare comodă și cu un site fiabil.
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
188
Reguli Popa Prostu
Reguli Popa Prostu
Joacă Popa Prostu și bucură-te de un joc de cărți clasic românesc. Află totul despre reguli și tipuri de joc pentru a deveni cel mai bun.
Citeşte mai mult
de Bogdan U.
228